Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mini Pommes Anna

Mini Pommes Anna

 • Gemiddeld

 • ca. 2 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal stuks
12

Ingrediënten

Benodigdheden

 • mandoline
 • aluminiumfolie
 • muffinbakblik

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175⁰C / hetelucht: 155⁰C). Beboter een muffinvorm met 12 holtes royaal en zet opzij.

 2. Meng in een kleine steelpan de boter, de gehakte rozemarijn en de geraspte knoflook op middelmatig vuur. Verwarm, terwijl je af en toe roert, tot de boter is gesmolten en net langs de randen van de pan begint te borrelen, ongeveer 3 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.

 3. Snijd elke aardappel met een mandoline in de breedte in heel dunne plakjes (ongeveer 2 mm dik). Breng het over in een grote kom, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met het botermengsel. Schep goed door elkaar zodat de aardappelplakjes met het botermengsel zijn omhuld.

 4. Leg een aardappelplakje in het midden van elk muffinvormpje. Leg een licht overlappende nieuwe laag met aardappelplakjes bovenop het enkele aardappelplakje, werkend in een cirkelvormig patroon. Deze laag wordt de bovenkant van het Pommes Anna-taartje, dus zorg ervoor dat-ie er mooi en netjes uitziet. Verdeel een kwart van de geraspte gruyèrekaas over de aardappelplakjes. Bedek met nog een laag aardappelschijfjes en nog een kwart kaas. Herhaal dit laagjesproces nog twee keer. Na de laatste laag kaas bedek je elk vormpje met een laatste laag aardappelschijfjes waarbij je de resterende plakjes opmaakt.

 5. Als alle muffinvormpjes gevuld zijn, gebruik dan de achterkant van een kleine maatbeker om de aardappelstapeltjes naar beneden te drukken, zodat ze compact en bovenop plat zijn. Dek de muffinvormpjes goed af met aluminiumfolie en zet deze op een bakplaat.

 6. Bak gedurende 20 minuten. Verwijder de folie (bewaar deze voor later in dit recept) en bak onafgedekt tot de aardappelen gaar zijn en de bovenkant langs de randen bruin begint te worden, nog ongeveer 25 minuten. Zet de muffinvorm op een rooster om 15 minuten af te koelen. Gebruik een kleine spatel om direct de zijkanten van elk vormpje los te maken.

 7. Verhoog de oventemperatuur naar 230°C.

 8. Laat de bakplaat afkoelen en bekleed hem met de folie die je hebt bewaard. Gebruik een kleine spatel om de zijkanten van elk vormpje weer los te maken, draai de muffinvormpjes om op de met folie beklede bakplaat en sla de vorm meerdere keren op de bakplaat zodat de aardappelstapels uit de vorm loskomen.

 9. Bak gedurende 10 minuten, of tot de onderkanten van de aardappelstapels goudbruin zijn. Haal uit de oven en gebruik twee kleine platte spatels om elke aardappelstapel voorzichtig om te draaien. Zet terug in de oven en bak tot de aardappelstapels goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 10 minuten extra, waarbij je goed let op de onderkant van de stapels (die worden de bovenkant van de Pommes Anna-taartjes als je ze serveert).

 10. Laat 5 minuten afkoelen op de hete bakplaat. Draai elk Pommes Anna-taartje om, zodat de onderkant nu de bovenkant is, garneer met gehakte bieslook, zet ze op een schaal en serveer.

Per portie: 122 kcal | 10 g koolhydraten | 3 g eiwit | 8 g vet

Receptuur: Susan Vu Fotografie: Lizzie Munro

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Bridgerton Bijbel

€ 19,99
Bridgerton Bijbel