Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Hollands zeefruit met drie sauzen

Hollands zeefruit met drie sauzen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de wulken, de kokkels en de mosselen apart van elkaar onder koud stromend water. Maak de schelpdieren waar nodig schoon. Verwijder de baarden van de mosselen. Gooi kapotte schelpdieren en schelpdieren die na een ferme tik op het werkblad niet sluiten weg.

  2. Breng de visbouillon aan de kook en kook er de wulken ca. 1 minuut in. Haal ze met een zeef uit de visbouillon. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en kook er de kokkels ca. 1 minuut in tot ze openstaan. Haal ze met een zeef uit de bouillon. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en kook er de mosselen ca. 1 minuut in tot ze openstaan. Laat de schelpdieren op een schaal afkoelen en plaats ze tot gebruik in de koelkast.

  3. Pel en snipper voor de tomatenvinaigrette de sjalot. Was de peterselie, schud hem droog en hak zeer fijn. Maak de tomaten schoon en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in zeer fijne blokjes. Klop de rodewijnazijn, de olijfolie, zout en peper door elkaar. Voeg de sjalot, de peterselie en de tomaat toe.

  4. Splits de eieren. Roer de eidooiers, de mosterd, het citroensap, zout en peper door elkaar. Voeg al kloppend druppelsgewijs ca. 300 ml zonnebloemolie toe.

  5. Was voor de citroenmayonaise 1 citroen (biologisch) met warm water en wrijf hem droog. Rasp ca. 2 ⁄3 van de schil er fijn af en pers het sap uit de citroen. Roer de citroenschil door de helft van de mayonaise. Breng de citroenmayonaise op smaak met citroensap, zout en peper.

  6. Roer voor de cocktailsaus de overige mayonaise en 2 el ketchup door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en gerooktepaprikapoeder.

  7. Maak de oesters open. Maak een plateau met de oesters, Hollandse garnalen en de schelpdieren. Snijd 2 citroenen in partjes en leg erbij. Serveer met de sauzen. Lekker met brood.

Per portie: 1137 kcal | 18 g koolhydraten | 60 g eiwit | 91 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)