Bereiding

We daagden Lenna Omrani uit om haar versie van ons ‘Foodies Vetter dan Ooit‘ coverrecept te maken. Dit heerlijke recept is het resultaat!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de zoete-aardappelfrietjes met de maizena op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de frietjes in 25-30 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Schep ze halverwege om.
  2. Trek intussen de oesterzwammen uit elkaar tot dunne sliertjes. Verhit een scheutje olie in een pan op matig vuur en fruit er de ui en de knoflook enkele minuten in. Voeg de oesterzwammen toe, zet het vuur hoog en bak ca. 5 minuten verder tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
  3. Voeg de tomatenpuree, de sojasaus en het gerookte-paprikapoeder toe aan de pan en bak mee tot de oesterzwammen zacht zijn geworden. Voeg, indien nodig, een klein scheutje water toe.
  4. Verdeel de zoete-aardappelfrietjes over een grote serveerschaal en schep de oesterzwammenmix erbovenop. Garneer met cherrytomaatjes, (ingelegde) rode ui, verse koriander en (homemade) knoflooksaus.

Receptuur en foto: Lenna Omrani