Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
nacho's met kip en zoete aardappel topshot

Loaded nacho’s met kip en zoete aardappel

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Al geruime tijd deelt Luuk van @luukskitchen content op zijn kanalen die gerelateerd is aan food en lifestyle. Dit is dan ook echt zijn passie geworden. Hij vindt het belangrijk om gezond, puur  en eerlijk te eten. Daarnaast werkt hij graag zoveel mogelijk met biologische producten. De Amsterdamse Luuk is groot voorstander van suikervrij eten. Snoept hij dan nooit? Jawel! Zijn uitdaging is dan ook om op zoek te gaan naar gezonde alternatieven. Vanwege zijn chronische ziekte reuma weet hij als geen ander dat je goed voor jezelf moet zorgen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Al geruime tijd deelt Luuk van @luukskitchen content op zijn kanalen die gerelateerd is aan food en lifestyle. Dit is dan ook echt zijn passie geworden. Hij vindt het belangrijk om gezond, puur  en eerlijk te eten. Daarnaast werkt hij graag zoveel mogelijk met biologische producten. De Amsterdamse Luuk is groot voorstander van suikervrij eten. Snoept hij dan nooit? Jawel! Zijn uitdaging is dan ook om op zoek te gaan naar gezonde alternatieven. Vanwege zijn chronische ziekte reuma weet hij als geen ander dat je goed voor jezelf moet zorgen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng ca. 1 liter water in een grote pan aan de kook. Was ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 1 bij 1 cm.

  2. Doe de blokjes zoete aardappel samen met de kipfilet in de pan en kook ze in ca. 15 minuten gaar. Giet af en zet de zoete aardappel even apart. Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar en meng met de barbecuesaus.

  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 bij 1 cm. Knijp wat citroensap over de avocadoblokjes zodat ze niet verkleuren.

  4. Verdeel de tortillachips in een ovenschaal (30×20 cm) en verdeel de geraspte cheddar erover. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de chips ca. 5 minuten, tot de kaas gesmolten is.

  5. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de zoete aardappel samen met de kip, de avocado, de bosui, de rode peper, de cherrytomaten en de koriander over de nacho’s. Serveer met de crème fraîche.

Per portie: 710 kcal | 51 g koolhydraten | 29 g eiwit | 42 g vet

van Luuk (@luukskitchen)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)