
Loaded nacho’s met kip en zoete aardappel
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng ca. 1 liter water in een grote pan aan de kook. Was ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 1 bij 1 cm.
Doe de blokjes zoete aardappel samen met de kipfilet in de pan en kook ze in ca. 15 minuten gaar. Giet af en zet de zoete aardappel even apart. Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar en meng met de barbecuesaus.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 bij 1 cm. Knijp wat citroensap over de avocadoblokjes zodat ze niet verkleuren.
Verdeel de tortillachips in een ovenschaal (30×20 cm) en verdeel de geraspte cheddar erover. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de chips ca. 5 minuten, tot de kaas gesmolten is.
Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de zoete aardappel samen met de kip, de avocado, de bosui, de rode peper, de cherrytomaten en de koriander over de nacho’s. Serveer met de crème fraîche.