
Parmezaanse kaastaartjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Roer de roomboter met de poedersuiker zalvig.
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe met het zout.
Meng de tarwe- en maïsbloem erdoor en kneed tot een samenhangende deegbal.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat ten minste 1 uur in de koelkast rusten.
Laat de eieren afkoelen, pel ze en doe ze in een blender. Mix tot een gladde pasta.
Meng de roomkaas en mascarpone erdoor en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Het is ook lekker om andere specerijen of tuinkruiden toe te voegen.
Bewaar de vulling in de koelkast.
Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot 3 à 4 mm dik. Steek rondjes uit van 8 cm als je ringetjes van 6 cm gebruikt. Leg de rondjes 30 minuten afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
Vet de ringetjes in met wat roomboter, fonceer de taartjes, prik wat gaatjes en leg ze weer 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 160 °C en bak de taartjes circa 20 minuten in de oven of tot ze goudgeel en gaar zijn.
Vul de taartjes als ze zijn afgekoeld met een beetje vulling en beleg ze bijvoorbeeld met gerookte zalm en een beetje citroensap; gerookte ham met een beetje Parmezaanse kaas; tomaatjes met olijven en basilicum.
Kerst à la Petit gâteau
€ 20,99