Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gebakken dolmades met dilleroom

Gebakken dolmades met dilleroom

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Gek op de Griekse gevulde wijnbladeren? Probeer dan nu dit recept met een twist: gebakken dolmades met dilleroom.

Bereiding

  1. Roer de mascarpone, de slagroom en de dille door elkaar. Laat de dolmades uitlekken. Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Druk de dolmades een wat platter, zodat ze een beetje barsten en leg ze in de hete olie. Bak een paar minuten, tot ze een beetje knapperig zijn, draai ze om en bak ze aan de andere zijde. Neem van het vuur.

  2. Laat de dolmades in de pan liggen tot je wil serveren. Verwarm ze voor het serveren op laag vuur en voeg wat lepels van de dilleroom toe. Bestrooi met bladpeterselie en de pijnboompitten. Serveer met brood om de dilleroom mee op te deppen.

Per portie: 414 kcal | 13 g koolhydraten | 5 g eiwit | 37 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Ella Miller Styling: Luis Peral Foodstyling: Katie Marshall

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)