Parmezaanfriet met dille
Eenvoudig
ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de krieltjes in kwarten en kook ze in ca. 8 minuten beetgaar in een grote pan water. Giet af, laat goed uitlekken en doe ze samen met de olijfolie, zout en peper terug in de pan. Schud voorzichtig met de pan, zodat de aardappels bedekt zijn met olie.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C) en bekleed twee ondiepe bakplaten met bakpapier. Verdeel over elke bakplaat 75 g geraspte parmezaan en 2 el dille. Leg de aardappelpartjes in rijen op de bakplaten – je moet ze redelijk dicht op elkaar leggen om het te laten passen. Bestrooi met de rest van de parmezaan en wat peper en bak 40-50 minuten in de oven, of tot de aardappels goudbruin zijn en de kaas krokant. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd om.
Roer de crème fraîche, de rest van de dille en de sjalot door elkaar. Breek de aardappelpartjes los van elkaar en serveer met de dilledip.