Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Green goddess-balletjes met muntdip

Green goddess-balletjes met muntdip

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor de balletjes

Voor de dip

Benodigdheden

Lenna Omrani: "Dit was het allereerste recept dat ik testte voor dit nieuwe boek. Ik ben echt dol op falafel, maar wilde ook een variant maken die nog net wat leuker en frisser is. Toen ik met doperwten aan de slag ging, had ik binnen no-time deze heerlijke balletjes getoverd. Geloof me, hier maak je iedereen blij mee!"

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Maal alle ingredienten voor de balletjes behalve de olijfolie in de keukenmachine tot een stevige massa. Voeg meer havermout toe als het geheel te veel plakt.

  3. Neem steeds 1 eetlepel van het mengsel en maak er balletjes van met je handen. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met een beetje olie. Bak de balletjes circa 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  4. Maak intussen de frisse muntdip. Meng alle ingredienten behalve peper en zout in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Haal de balletjes uit de oven. Serveer ze direct met de dipsaus. Je kunt de balletjes ook bij een salade serveren.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)