Lees verder onder de advertentie
Matchafudge met zeezout
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Vet een bakvorm (16×26 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Doe de suiker, de golden syrup en de slagroom in een pan op middellaag vuur, breng aan de kook en laat 2-3 minuten koken tot de suiker is opgelost. Roer regelmatig door. Draai het vuur middelhoog en zet een suikerthermometer in het mengsel – dit is een essentiële stap; het mengsel moet de juiste temperatuur bereiken. Laat nog ca. 8 minuten koken en blijf regelmatig roeren, zodat het mengsel niet aankoekt, tot het 116°C is. Neem de pan van het vuur en klop de chocolade en de boter erdoorheen tot ze gesmolten zijn. Klop het matchapoeder erdoorheen.
Schenk het fudgemengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad met een siliconen spatel. Besprenkel met zeezoutvlokken. Laat helemaal afkoelen, zet in de koelkast en laat 2-3 uur opstijven. Gebruik het bakpapier om de fudge uit de vorm te nemen en snijd in 60 blokjes.
Lees verder onder de advertentie