Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Matchafudge met zeezout

Matchafudge met zeezout

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal blokjes
60

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • suikerthermometer

Bereiding

  1. Vet een bakvorm (16×26 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Doe de suiker, de golden syrup en de slagroom in een pan op middellaag vuur, breng aan de kook en laat 2-3 minuten koken tot de suiker is opgelost. Roer regelmatig door. Draai het vuur middelhoog en zet een suikerthermometer in het mengsel – dit is een essentiële stap; het mengsel moet de juiste temperatuur bereiken. Laat nog ca. 8 minuten koken en blijf regelmatig roeren, zodat het mengsel niet aankoekt, tot het 116°C is. Neem de pan van het vuur en klop de chocolade en de boter erdoorheen tot ze gesmolten zijn. Klop het matchapoeder erdoorheen.

  2. Schenk het fudgemengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad met een siliconen spatel. Besprenkel met zeezoutvlokken. Laat helemaal afkoelen, zet in de koelkast en laat 2-3 uur opstijven. Gebruik het bakpapier om de fudge uit de vorm te nemen en snijd in 60 blokjes.

Per portie: 78 kcal | 10 g koolhydraten | 4 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Ella Miller Styling: Rob Merrett Foodstyling: Amy Stephenson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)