Bereiding

Begin of eindig je avond in stijl met een classy Manhattan Earl Grey met een twist. Deze cocktail op basis van whisky, vermout en bitters krijgt een speciale touch door de zelfgemaakte Earl Grey siroop. En wees gerust, je hoeft geen bartender te zijn om deze cocktail te kunnen maken.

  1. Schenk voor de theesiroop 250 ml kokend water over de theeblaadjes en laat ca. 10 minuten trekken. Zeef de thee en roer er de suiker doorheen. Laat de theesiroop helemaal afkoelen.
  2. Was de sinaasappel met heet water en wrijf hem droog. Rasp met een zesteur lange sliertjes van de sinaasappelschil. Krul de sliertjes rond je vinger en leg ze direct in ijswater of kort in de diepvries om de krul te fixeren.
  3. Meng per glas 50 ml whisky, 60 ml vermout en 2 druppels Angostura-bitter met 1 el theesiroop. Roer kort door met ijs tot de cocktail koud aanvoelt. Zeef de cocktail en schenk in het glas.
  4. Prik de maraschinokersen op de cocktailprikkers. Garneer de cocktail met de sinaasappelkrullen en de prikkers.

Foto’s: Duncan de Fey Foodstyling: Willem van Santen Receptuur: Willemijn van der Kamp Styling: Willemijn van der Kamp, Renée Conradi Servies etc.: Wim Pollmann (servies.nl), Fonq (fonq.nl), eigen collectie