Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Fetaballetjes met knapperige za’atar-korst

Fetaballetjes met knapperige za’atar-korst

In samenwerking met SOUQ
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Stuks
25

Ingrediënten

Voor de za’atar-korst

Deze fetaballetjes zijn heerlijk voor bij de borrel of als onderdeel van een tafel vol mezze gerechten. Besprenkel met een goede olijfolie en serveer met platbrood.

Bereiding

  1. Rooster voor de za’atar-korst het sesamzaad, de zonnebloempitten en het lijnzaad in een droge pan op hoog vuur tot het gaat poppen. Houd een deksel bij de hand om te voorkomen dat het alle kanten op schiet. Laat afkoelen en meng met de za’atar.

  2. Doe de feta, de knoflook, de peterselie en de gekonfijte citroen in een keukenmachine en meng kort tot een stevig mengsel. Rol balletjes van het mengsel en wentel ze door het za’atar-mengsel. Besprenkel met olijfolie en serveer eventueel met wat platbrood.

Per stuk: 45 kcal | 1 g koolhydraten | 2 g eiwit | 4 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (6 stemmen)