Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
hoe open je oesters

Oesters met sjalottenvinaigrette

  • Eenvoudig

Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette.

Lees verder onder de advertentie

Aantal oesters
6

Ingrediënten

Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette.
Tip
Wist je dat je ook zelf oesters kan rapen in Zeeland? Zeker een tip om eens te doen, het geeft je een onvergetelijke dag.

Bereiding

  1. Snijd de sjalot ragfijn en schep de sjalot in een oesterschep. Schenk de rodewijnazijn erbij tot de sjalotjes net onder staan.

  2. Serveer de oesters koud, met de sjalottenvinaigrette en de citroenpartjes er los bij om naar smaak wat sjalottenvinaigrette of een kneepje citroen toe te kunnen voegen.

Serveertip
Deze oesters serveer je mooi in een oesterschelp.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (38 stemmen)