Oesters met sjalottenvinaigrette
Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette. Mooi geserveerd in een oesterschelp.
Ingrediënten
- 6 oesters
- 1/2 sjalot
- ca. 2 el rodewijnazijn
- 1/4 citroen in parten
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Snijd de sjalot ragfijn en schep de sjalot in een oesterschep. Schenk de rodewijnazijn erbij tot de sjalotjes net onder staan.
- Serveer de oesters koud, met de sjalottenvinaigrette en de citroenpartjes er los bij om naar smaak wat sjalottenvinaigrette of een kneepje citroen toe te kunnen voegen.
Meer over oesters lezen? In Foodies februari trekken we onze waadpakken aan voor verse Zeeuwse oesters, ga je mee?