Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Behind the scenes: Willem en Sanne rapen oesters in Zeeland

Behind the scenes: Willem en Sanne rapen oesters in Zeeland

Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Wanneer ik de auto uitstap, glipt de deur door een rukwind uit mijn handen. Mijn sjaal bedekt mijn ogen. Nog voordat ik me bevrijd heb uit de meter gele stof en de deur netjes dicht zit, parkeert onze visexpert Bart van Olphen naast me. Samen stappen we vandaag op de boot voor verse oesters. Of toch niet?

In het normaal al winderige Zeeland waait het vandaag zo hard, dat zelfs de Zeeuwen het niet verantwoord vinden om met een bootje op zoek te gaan naar de tafeloesters. Maar, geen nood, als we nog een beetje geduld hebben is er een alternatief. De oestertafels staan zo’n kilometer uit de kust, als we wachten tot het écht laag water is, kunnen we erheen waden. Mark, de kweker van de tafeloesters, heeft waadpakken geregeld en dus kunnen we alsnog op pad. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Je leest het in Foodies februari, maar wij geven je vast een sneak peak.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Foodies (@foodiesmagazine)

Onze tips

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!