Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Bakbanaanballetjes

Bakbanaanballetjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 40

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bak de bakbananen in de schil 20-30 minuten tot het vruchtvlees zacht is. Verwarm intussen de melk in een pan tot lauwwarm. Roer 1 el rietsuiker erdoorheen en verkruimel de gist erboven. Neem de pan van het vuur en laat ca. 10 minuten staan.

  2. Neem de bakbananen uit de oven, laat afkoelen tot je ze kunt oppakken en schep het vruchtvlees in een kom. Meng de bloem met de rest van de suiker en roer de bakbanaan erdoorheen. Roer beetje bij beetje de melk erdoorheen met een tafelmes tot je een los, plakkerig deeg hebt. Dek af met een vochtige theedoek en laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen, of tot het deeg in volume verdubbeld is.

  3. Roer de gecondenseerde melk en de koffie in een klein kommetje door elkaar en houd apart. Meng de ingrediënten om te bestuiven door elkaar in een brede, ondiepe kom.

  4. Vul een zware pan voor de helft met de olie en verhit zachtjes tot 180⁰C. Je kunt de temperatuur meten met een keukenthermometer of een klein beetje beslag in de olie laten vallen. De olie is op temperatuur wanneer het deeg naar de bodem zakt en na 3-5 seconden weer naar boven komt. Maak je handen vochtig zodat het deeg er niet aan plakt, maak een balletje ter grootte van een walnoot van het deeg en laat het voorzichtig in de olie vallen. Herhaal en frituur de balletjes in porties, zodat ze genoeg ruimte hebben in de pan en elkaar niet raken. Frituur ca. 2 minuten of tot ze goudbruin zijn, draai ze om en frituur nog ca. 2 minuten. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Rol elk balletje door de kaneelsuiker en leg ze op een bord. Serveer met de koffiesaus als dip.

Per portie: 74 kcal | 14 g koolhydraten | 1 g eiwit | 1 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Melissa Thompson Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Myles Williamson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)