Bao’s met sticky buikspek uit de slowcooker
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Advertentie
Variatie
In plaats van sticky buikspek kun je de bao’s ook serveren met zoete kip. Doe hiervoor 1 kilo kippendijfilet in blokjes in de pot en voeg in plaats van de donkere basterdsuiker 150 g bramenjam toe aan de saus. Gaar de kip 1,5 uur op High of 3 uur op Low.
Bereiding
Doe de buikspekblokjes samen met de knoflook, ui en gember in de pot van de slowcooker.
Roer de sojasaus, ketjap, basterdsuiker, honing en mirin tot een gladde saus en schenk deze bij het spek in de pot.
Gaar het buikspek 4 uur op High of 6 uur op Low.
Stoom de bao’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep het sticky buikspek in de gestoomde bao’s en garneer met bosui, gebakken uitjes en (sesam) mayonaise.
Uit het boek