
Bao’s met sticky buikspek uit de slowcooker
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Wie geen slowcooker heeft, haalt er wel een in huis bij het zien van dit recept. Deze sticky bao’s zijn om je vingers bij af te likken. Lekker voor bij de borrel of Aziatisch streetfood avondje!
Lees verder onder de advertentie
Wie geen slowcooker heeft, haalt er wel een in huis bij het zien van dit recept. Deze sticky bao’s zijn om je vingers bij af te likken. Lekker voor bij de borrel of Aziatisch streetfood avondje!
Bereiding
Doe de buikspekblokjes samen met de knoflook, ui en gember in de pot van de slowcooker.
Roer de sojasaus, ketjap, basterdsuiker, honing en mirin tot een gladde saus en schenk deze bij het spek in de pot.
Gaar het buikspek 4 uur op High of 6 uur op Low.
Stoom de bao’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep het sticky buikspek in de gestoomde bao’s en garneer met bosui, gebakken uitjes en (sesam) mayonaise.
Variatietip:
In plaats van sticky buikspek kun je de bao’s ook serveren met zoete kip. Doe hiervoor 1 kilo kippendijfilet in blokjes in de pot en voeg in plaats van de donkere basterdsuiker 150 g bramenjam toe aan de saus. Gaar de kip 1,5 uur op High of 3 uur op Low.
Uit het boek
Slowcookerboek
€ 21,99