Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Zoete-aardappelmuffins

Zoete-aardappelmuffins

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor de kruimeltopping

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels en leg ze in een braadslee. Bak ca. 45 minuten, tot de aardappels zacht zijn en je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Laat helemaal afkoelen. Pel de aardappels, gooi de schil weg en pureer het vruchtvlees glad. Meet ca. 300 g vruchtvlees af en houd apart. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C).

  2. Meng terwijl de aardappels in de oven staan voor de topping de suiker, de pecannoten, de kaneel en een snufje zout in een grote kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers tot een kruimelige textuur. Voeg de bloem toe en schep goed om. Zet in de koelkast om op te laten stijven.

  3. Roer in een grote kom de bloem, de suiker, de kaneel en een snufje zout door elkaar. Roer in een andere kom de olie, de eieren en de vanille door elkaar. Roer de inhoud van beide kommen door elkaar en spatel de zoete-aardappelpuree erdoorheen.

  4. Leg de muffinvormpjes in de holtes van het bakblik. Schenk het beslag in de vormpjes en bestrooi met het kruimeldeeg. Bak 45-50 minuten, of tot de bovenkanten goudbruin zijn en de muffins gaar.

Per portie: 301 kcal | 34 g koolhydraten | 4 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Karen Thomas Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)