Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Sweet & spicy tofuspiesjes

Sweet & spicy tofuspiesjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de saus

Ook nodig

Jason Tjon Affo: "Als het kon zou ik een heel kookboek maken vol tofurecepten. Er zijn talloze manieren om deze volwaardige bron van plantaardige eiwitten tot zijn recht te laten komen en dit recept is daar een goed voorbeeld van. Elke keer als ik deze tofuspiesjes maak staat de keuken vol. Ze halen het dan ook zelden tot de eettafel."

Bereiding

  1. Zet de tofu (in verpakking) een avond van tevoren in de vriezer. Haal het ’s morgens uit de vriezer en laat het ontdooien.

  2. Haal de tofu uit de verpakking en knijp voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit de tofu. Probeer het blok niet te breken. Snijd de tofu in 4 of 8 repen.

  3. Verhit 3 centimeter zonnebloemolie in een brede diepe pan (zoals een hapjespan) op middelhoog vuur. Leg zodra de olie goed heet is de tofu in de pan en bak ze goudbruin. Beweeg ze niet te veel, anders kan de tofu breken. Laat de tofu als ze aan de pan blijven plakken nog iets langer bakken en trek ze als ze goed bruin zijn voorzichtig los. Laat de tofu uitlekken op een stuk keukenpapier.

  4. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Verwarm een brede pan op middelhoog vuur en voeg de saus toe. Voeg zodra deze kookt de tofu toe en beweeg de pan zodat alle stukjes tofu volledig met saus bedekt zijn.

  5. Prik de tofu op satéprikkers en garneer de tofuspiesjes met geroosterde sesamzaad en lente-ui.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Vegan rainbow food

€ 25,99
Cover vegan rainbow food