Sweet & spicy tofuspiesjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Zet de tofu (in verpakking) een avond van tevoren in de vriezer. Haal het ’s morgens uit de vriezer en laat het ontdooien.
Haal de tofu uit de verpakking en knijp voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit de tofu. Probeer het blok niet te breken. Snijd de tofu in 4 of 8 repen.
Verhit 3 centimeter zonnebloemolie in een brede diepe pan (zoals een hapjespan) op middelhoog vuur. Leg zodra de olie goed heet is de tofu in de pan en bak ze goudbruin. Beweeg ze niet te veel, anders kan de tofu breken. Laat de tofu als ze aan de pan blijven plakken nog iets langer bakken en trek ze als ze goed bruin zijn voorzichtig los. Laat de tofu uitlekken op een stuk keukenpapier.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Verwarm een brede pan op middelhoog vuur en voeg de saus toe. Voeg zodra deze kookt de tofu toe en beweeg de pan zodat alle stukjes tofu volledig met saus bedekt zijn.
Prik de tofu op satéprikkers en garneer de tofuspiesjes met geroosterde sesamzaad en lente-ui.