Pittige zoete-aardappelkoekjes met komkommersalade
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng voor de komkommersalade de groenten in een kom en breng op smaak met het limoensap, de koriander en het zeezout. Zet opzij.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 40-45 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Laat een beetje afkoelen en schep dan met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Meng het vruchtvlees met de gember, de koriander, de peper, de chilivlokken, het komijnzaad en de maizena. Breng op smaak met zout.
Vorm met je handen ca. 20 koekjes van het zoete-aardappelmengsel. Doe de panko in een diep bord en haal de koekjes er een voor een doorheen. Leg de koekjes op een bord en zet ca. 20 minuten in de koelkast.
Verhit een laagje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de koekjes 3-4 minuten aan beide zijden in tot ze lichtbruin en knapperig van buiten zijn. Serveer met de komkommersalade.