Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kniepertjes met geroosterd venkelzaad

Kniepertjes met geroosterd venkelzaad

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Het recept voor Drentse kniepertjes van de oma van foodiesredacteur Yvonne, aangevuld met geroosterde venkelzaadjes voor bij het venkelijs uit foodies januari 2020. De venkelzaadjes kun je ook weglaten voor het originele recept. Voeg optioneel een scheutje jenever toe, dan worden ze nog krokanter.

Bereiding

  1. Rooster de venkelzaadjes in een droge koekenpan tot ze lekker beginnen te ruiken. Zet het vuur uit.

  2. Doe de eieren in een grote kom of pan en meng de suiker erdoorheen. Meng de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoorheen. Smelt de boter in een pannetje en meng hem erdoorheen. Schenk er eventueel een scheutje jenever bij. Voeg een koffiekopje lauw water toe. Meng beetje bij beetje de bloem door het beslag en voeg een beetje kaneel toe. Meng de venkelzaadjes erdoorheen.

  3. Neem steeds 1 tl van het beslag en bak er in een kniepertjesijzer goudbruine kniepertjes van. Je kunt ze eventueel oprollen als ze nog warm zijn.

Receptuur: Oma van Yvonne  Foto, styling & foodstyling: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)