Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
De zoete borrelplank

Marshmallows

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes ca. 5 minuten in 100 ml koud water. Verhit in een pan de fijne kristalsuiker, de glucosestroop en 50 ml water en breng aan de kook. Kook de siroop tot hij 121 graden is.

  2. Doe de gelatineblaadjes met het water in de kom van een staande mixer. Laat de machine draaien op de laagste stand en voeg de hete siroop in een dun straaltje toe. De gelatine zal nu direct oplossen. Verhoog langzaam de snelheid en klop het geheel in 10-15 minuten tot een witte, plakkerige massa. Voeg het vanillemerg toe en klop nog kort door.

  3. Bekleed ondertussen een lage bakvorm (ca. 20×20 cm) met bakpapier en vet het bakpapier in met wat olie. Schep het marshmallowmengsel in de vorm en strijk glad. Vet nog een stuk bakpapier in met wat olie en leg dit met de ingevette zijde op de marshmallow. Laat op kamertemperatuur in ca. 2 uur opstijven.

  4. Meng de poedersuiker en de maizena in een ruime schaal door elkaar. Neem de plak marshmallow uit de vorm, verwijder het bakpapier en stort de marshmallow in zijn geheel in het poedersuikermengsel. Snijd met een mes in blokjes. Wentel het mes telkens ook even in het poedersuikermengsel om plakken te voorkomen. Wentel alle blokjes goed in het poedersuikermengsel. Bewaar de marshmallows in een afgesloten bak. Ze zijn op kamertemperatuur tot 2 weken houdbaar.

Per portie: 70 kcal | 18 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)