Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gebakken camembert met geroosterde krieltjes

Gebakken camembert met geroosterde krieltjes

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Elke kok houdt af en toe wel van een beetje gemak. Bij dit recept doet de oven het grootste deel van het werk, dus leun maar lekker achterover.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Elke kok houdt af en toe wel van een beetje gemak. Bij dit recept doet de oven het grootste deel van het werk, dus leun maar lekker achterover.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Was de aardappels grondig om zand te verwijderen en dep ze droog.

  2. Doe de krieltjes, de knoflook, de olijfolie, de helft van de tijm en het grootste deel van de roze marijn in een braadslee. Bestrooi met de zeezout vlokken en versgemalen zwarte peper. Rooster de aardappels ca. 30 minuten in de oven.

  3. Zet het doosje met de camembert open in het midden van de braadslee en maak sneetjes in de bovenkant van de kaas. Besprenkel met wat olie en bestrooi met de rest van de tijm en de roze marijn. Bak nog ca. 15 minuten. Zet de braadslee zo op tafel en serveer met droge worst en rauwe ham.

Per portie: 430 kcal | 43 g koolhydraten | 18 g eiwit | 20 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Agatha Gits Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!