Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
De zoete borrelplank

De zoete borrelplank: hét coverrecept van Het Grote Kerstnummer

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Kun je niet kiezen voor één dessert om je kerstdiner mee af te sluiten? Maak deze zoete borrelplank met verschillende lekkernijen, proef alles en geniet nog even na!

Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies

De zoete borrelplank

Speciaal voor de cover van Het Grote Kerstnummer maakten we dit jaar de zoete borrelplank. Een borrelplank gevuld met de lekkerste dessert voor het kerstdiner, zo is er voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van donuts met limoenglazuur, wafelsterren of marshmallows? Loopt het water je al in de mond? Bekijk dan snel de recepten en duik de keuken in!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor op de zoete borrelplank:

Donuts met limoenglazuur

Deze donuts smaken extra lekker door de combinatie van zoet en zuur. Daarnaast zien ze er ook nog eens feestelijk uit door de gouden suikerparels waarmee je ze versiert!

> naar het recept: donuts met limoenglazuur

Marshmallows

Wist je dat je deze zachte kussentjes gemakkelijk zelf kunt maken? Rooster ze vlak voor je ze eet, zo worden ze nóg lekkerder.

> naar het recept: marshmallows

Wafelsterren

Deze wafel is absoluut de ster van de zoete borrelplank, letterlijk én figuurlijk. Bestrooi ze met wat poedersuiker vlak voor het opdienen, dat maakt het geheel nog feestelijker.

> naar het recept: wafelsterren

Rocky road

Je kunt rocky road met verschillende soorten chocolade maken, voor onze borrelplank kozen we voor witte chocolade in combinatie met cranberry’s en gerookte amandelen. Past goed bij de overige zoete borrelhapjes en doet lekker winters aan.

> naar het recept: rocky road

Shortbread dulce de leche

Dulce de leche is niet moeilijk om te maken, al kun je het ook kant-en-klaar kopen. Pas op dat je niet het hele potje in één keer opeet, het is namelijk verslavend lekker.

> naar het recept: shortbread dulce de leche

Wittechocoladetruffels met kersen en kokos

Dit recept klinkt al ontzettend lekker, het smaakt nog veel lekkerder. Onvoorstelbaar maar waar, met deze truffels sluit je het kerstdiner in stijl af. Smaakvolle stijl welteverstaan.

> naar het recept: wittechocoladetruffels met kersen en kokos

De zoete borrelplank

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!