Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
De zoete borrelplank

Wafelsterren

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Verwarm de melk in een andere pan tot lauwwarm. Los de gist al roerend op in de warme melk en laat kort staan. Kluts het ei en roer het samen met de gesmolten boter door de melk. Meng in een ruime kom de bloem met de fijne kristalsuiker en het zout. Voeg al roerend met een garde het melkmengsel toe en roer het geheel tot een glad beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag ca. 30 minuten rijzen.

  2. Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Bak van het beslag ca. 10 goudbruine wafels in het wafelijzer. Laat de wafels afkoelen op een rooster. Steek er met de uitsteekvorm sterren uit en bestuif met poedersuiker.

Per portie: 207 kcal | 25 g koolhydraten | 5 g eiwit | 10 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)