Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
De zoete borrelplank

Shortbread dulce de leche

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kneed 100 g boter met de suiker, de bloem, de havermout en het zout zo kort mogelijk door elkaar tot een kruimelig deeg.

  2. Doe het deeg in een ingevet bakblik (ca. 28×18 cm) en druk stevig aan. Bak de bodem in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk met dulce de leche en snijd in blokjes. Bewaar de shortbread in een afgesloten bak op kamertemperatuur, dan is hij ca. 1 week houdbaar.

Per portie: 87 kcal | 11 g koolhydraten | 1 g eiwit | 4 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)