Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Double chocolate chip cookies

Double chocolate chip cookies

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal stuks
12

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • bakpapier
Het perfecte koekje is een beetje krokant vanbuiten, lekker zacht vanbinnen en bevat héél veel chocolade. Door deze koekjes te bestrooien met zeezoutvlokken wordt de smaak nog intenser.

Bereiding

  1. Klop met een handmixer de boter en de suiker licht en luchtig in een kom. Klop de vanille, het ei en de melk er kort doorheen. Zeef het cacaopoeder erboven en roer het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en het zout erdoorheen tot je een deeg hebt. Spatel de stukjes witte chocolade erdoorheen. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg minimaal 3 uur en maximaal 24 uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C/ hetelucht: 160⁰C) en bekleed twee grote bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in 12 porties (à ca. 60 g) en rol van elk stuk een balletje. Leg op elke bakplaat 6 balletjes en laat voldoende ruimte vrij; de koekjes zullen nog uitlopen. Bak ca. 10 minuten, neem uit de oven en bestrooi met extra zout. Om je koekjes netter te maken kun je een grote, ronde uitsteker of een glas over de warme koekjes zetten en zachtjes ronddraaien, zodat de koekjes ronder worden.

  3. Bak nog ca. 5 minuten in de oven als je van zachtere koekjes houdt, of een paar minuten meer voor stevigere koekjes. Laat ca. 10 minuten afkoelen op de bakplaten en leg de koekjes op een rooster om ze verder te laten afkoelen. In een luchtdichte trommel blijven de afgekoelde koekjes een paar dagen goed.

Per stuk: 288 kcal | 34 g koolhydraten | 4 g eiwit | 15 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Fotografie: Myles New Styling: Laurie Newman Foodstyling: Helen Upshal

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Koekjes bakken

Regenachtige dag op komst? Kinderen op bezoek? Of gewoon zin in iets lekkers? Ga dan eens koekjes bakken. Samen koekjes maken is namelijk hartstikke leuk om te doen én zorgt natuurlijk voor een resultaat om van te smullen.

Koekjesdeeg

Van de meeste koekjes bestaat de basis van het koekjesdeeg uit bloem, boter, suiker en zout. Maar naast dit zanddeeg, waar je eindeloos mee kunt variëren, bestaan er nog veel meer verschillende soorten deeg waarmee je de lekkerste koekjes bakt.

Meestal gebruik je bloem als basis, maar als je voor het schap in de supermarkt staat, begint het je wellicht te duizelen. Tarwebloem, patentbloem, boekweitmeel of speltbloem, welke moet je nu hebben? Wij vertellen je alles over welke bloem het meest geschikt is om mee te bakken.