Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Drie potten met olijfolie en kruiden met daarin balletjes geitenkaas.

In olijfolie gemarineerde geitenkaas

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Dit recept is een ware smaakbeleving. De zachte geitenkaas wordt extra lekker door de rijke smaken van kruiden, knoflook en een vleugje citroen, waardoor het een perfecte aanvulling is op een salade, op brood of gewoon als borrelhapje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal potten
1

Ingrediënten

Dit recept is een ware smaakbeleving. De zachte geitenkaas wordt extra lekker door de rijke smaken van kruiden, knoflook en een vleugje citroen, waardoor het een perfecte aanvulling is op een salade, op brood of gewoon als borrelhapje.
Welke olijfolie?
Benieuwd welke olijfolie je het beste kunt gebruiken voor welk recept? Je leest het hier.

Bereiding

  1. Schep kleine theelepels uit de geitenkaas – of verdeel de kaas in kleine stukjes – en rol ze uit tot hapklare balletjes.

  2. Doe de geitenkaasballetjes met de overige ingrediënten in een glazen pot. Sluit de pot goed af en laat de kaas een paar uur marineren voor het serveren. De geitenkaas blijft in de koelkast ca. 1 week goed.

Per portie: 118 kcal | 5 g eiwit | 11 g vet

Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Amber de Florio

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!