Espresso-martini-oliebol
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Karamelliseer voor de wodkakaramel de suiker met het water in een ruime pan met dikke bodem tot een goudbruine karamel. Roer niet in de karamel maar zwenk de pan rustig heen en weer. Neem de pan van het vuur en blus voorzichtig af met de slagroom; het kan een beetje spetteren. Breng aan de kook en laat de karamel rustig oplossen in de room. Hoe langer je de karamel laat koken, hoe dikker hij wordt (let op: tijdens het afkoelen wordt de karamel nog dikker). Neem van het vuur en roer de boter, de wodka en het zout erdoorheen. Laat afgedekt afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de espresso met de gesmolten chocolade. Dip de oliebollen één voor één voor de helft in het chocolademengsel.
Drizzle de karamel over elke oliebol afzonderlijk, of stapel ze feestelijk op en garneer het geheel.