Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Limoncello oliebol

Limoncello-oliebol

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Geef oud & nieuw een vleugje Italiaanse flair met de limoncello-oliebol! Deze verrassende variant op de klassieke oliebol is doordrenkt met de frisse, citrusachtige smaak van limoncello.
Tip
In dit recept hebben we de oliebollen van te voren al gebakken, dat scheelt tijd. Onderaan dit recept leggen we je uit hoe je ze maakt. Ga je voor gemak? Je kunt ze natuurlijk ook al kant-en-klaar kopen!

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe in tussen voor de vulling de slagroom, de vanillesuiker en de limoncello in een kom en klop met een garde lobbig. Wanneer je de kom op de kop kan houden zonder dat het mengsel eruit valt, weet je dat het stevig genoeg is.2. Snijd de oliebollen in en klap open. Lepel de vulling erin en klap de oliebollen dicht.

  2. Snijd de oliebollen in en klap open. Lepel de vulling erin en klap de oliebollen dicht.

  3. Dip de gevulde oliebollen één voor één in de gesmolten witte chocolade.

  4. Serveer zo of garneer met sprinkles of bloemen. Let op: niet alle bloemen zijn eetbaar. Check altijd goed welke je uitkiest wanneer je ze niet alleen als decoratie wilt gebruiken.

Per portie: 646 kcal | 64 g koolhydraten | 7 g eiwit | 40 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)