Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Hartige taart met geroosterde pompoen, roquefort en salie

Hartige taart met geroosterde pompoen, roquefort en salie

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Mix 200 g bloem met de boter tot kruimels in een keukenmachine. Voeg de helft van de parmezaan, wat zout en peper en 1 ei toe en meng met de pulseerknop tot een deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

  2. Meng de pompoen met de olijfolie en royaal zout en peper. Verdeel hem over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven.

  3. Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van grofweg 20×30 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de pompoen over het deeg en laat rondom een rand van 3 cm vrij. Verdeel de blauwe kaas erover. Verdeel er 1 handje salieblaadjes klein gescheurd overheen en een paar hele salieblaadjes. Verdeel de overige parmezaan eroverheen. Vouw de randen van het deeg over de vulling. Bestrijk de rand met het geklutste ei en bak de taart ca. 30 minuten in de oven goudbruin. Serveer warm.

Per portie: 650 kcal | 47 g koolhydraten | 22 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)