Bereiding
Avondeten met taart? Jazeker! Met deze hartige taart kan het. Wij maken ‘m met geroosterde pompoen, roquefort en salie. Een heerlijk hoofdgerecht voor in de herfst.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Mix 200 g bloem met de boter tot kruimels in een keukenmachine. Voeg de helft van de parmezaan, wat zout en peper en 1 ei toe en meng met de pulseerknop tot een deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Meng de pompoen met de olijfolie en royaal zout en peper. Verdeel hem over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven.
- Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van grofweg 20×30 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de pompoen over het deeg en laat rondom een rand van 3 cm vrij. Verdeel de blauwe kaas erover. Verdeel er 1 handje salieblaadjes klein gescheurd overheen en een paar hele salieblaadjes. Verdeel de overige parmezaan eroverheen. Vouw de randen van het deeg over de vulling. Bestrijk de rand met het geklutste ei en bak de taart ca. 30 minuten in de oven goudbruin. Serveer warm.
Je kunt de taart rond of rechthoekig maken. Rol het deeg ca. 3 cm groter uit dan je de taart wilt hebben en vouw de rand van het deeg naar binnen over de vulling. Hij is ook lekker met geitenkaas.
Per portie: ca. 650 kcal 22 g eiwit 41 g vet 47 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media