Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Hartige taart met geroosterde pompoen, roquefort en salie

Hartige taart met geroosterde pompoen, roquefort en salie

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Mix 200 g bloem met de boter tot kruimels in een keukenmachine. Voeg de helft van de parmezaan, wat zout en peper en 1 ei toe en meng met de pulseerknop tot een deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

  2. Meng de pompoen met de olijfolie en royaal zout en peper. Verdeel hem over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven.

  3. Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van grofweg 20×30 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de pompoen over het deeg en laat rondom een rand van 3 cm vrij. Verdeel de blauwe kaas erover. Verdeel er 1 handje salieblaadjes klein gescheurd overheen en een paar hele salieblaadjes. Verdeel de overige parmezaan eroverheen. Vouw de randen van het deeg over de vulling. Bestrijk de rand met het geklutste ei en bak de taart ca. 30 minuten in de oven goudbruin. Serveer warm.

Per portie: 650 kcal | 47 g koolhydraten | 22 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!