
Kaas-uienquiche
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een quichevorm (23 cm Ø) in met boter en bekleed de bodem en de randen met de plakjes deeg. Snijd het deeg eventueel in stukken en druk goed tegen elkaar aan. Snijd het overhangende deeg rondom eraf.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit er de bosui 7-8 minuten in tot hij heel zacht is. Laat afkoelen.
Klop de eieren met de melk in een kom. Roer de afgekoelde bosui, de kaas en een snuf zout en peper erdoorheen. Schenk het mengsel in de springvorm en bak 25-30 minuten in de oven tot de vulling stevig is geworden en de bovenkant goudbruin begint te kleuren. Laat ca. 15 minuten afkoelen in de vorm en snijd de taart in punten. Lekker met een groene salade.