Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Kaas-uienquiche

Kaas-uienquiche

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor deze kaas-uienquiche kan je kant-en-klaar deeg gebruiken, of maak 't zelf. Handjes uit de mouwen en kneden maar. Zo maak je klassieker net als in Frankrijk. Met dit recept maak jij het perfecte korstdeeg.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een quichevorm (23 cm Ø) in met boter en bekleed de bodem en de randen met de plakjes deeg. Snijd het deeg eventueel in stukken en druk goed tegen elkaar aan. Snijd het overhangende deeg rondom eraf.

  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit er de bosui 7-8 minuten in tot hij heel zacht is. Laat afkoelen.

  3. Klop de eieren met de melk in een kom. Roer de afgekoelde bosui, de kaas en een snuf zout en peper erdoorheen. Schenk het mengsel in de springvorm en bak 25-30 minuten in de oven tot de vulling stevig is geworden en de bovenkant goudbruin begint te kleuren. Laat ca. 15 minuten afkoelen in de vorm en snijd de taart in punten. Lekker met een groene salade.

Per portie: 299 kcal | 16 g koolhydraten | 10 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Megan Davie

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (19 stemmen)