Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Larbsandwiches

5x heerlijke snacks recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Een zak chips opentrekken is makkelijk én lekker, maar wel een beetje saai. Deze heerlijke snacks kosten wat meer moeite, maar zijn minstens zo lekker en zijn zéker niet saai.

Heerlijke snacks

Soms heb je gewoon zin in wat heerlijke snacks als avondeten. Geen AVG’tje of simpele pasta, nee gewoon zo’n lekker hotdogbroodje, of brood met hummus en allerlei andere dips. Met deze recepten zorg je voor zo’n lekkere snackavond, en daar hoeft het helemaal geen weekend voor te zijn!

Wil je ook elke week handige kooktips en leuke recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor heerlijke snacks

Vijf recepten op een rij, waaronder zelfs een toetje. Als dat niet lekker snacken wordt?!

Larbsandwiches

Larb is een soort salade uit Laos, waar dit het nationale gerecht is. Traditioneel wordt het gerecht gemaakt met vlees, maar het is heel goed vegan te maken. De vleessmaak is dankzij de smaakvolle kruiding namelijk vrij subtiel.

> naar het recept: larbsandwiches

Larbsandwiches

Pittige kiplollipops

Ga bij deze pittige kiplollipops voor kleine drumsticks, zodat ze gelijkmatiger garen.

> naar het recept: pittige kiplollipops

Pittige kiplollipops

Pittige champignons met hummus en krokante wonton

Hummus, wat toppings en iets lekkers om mee te dippen. Meer heb je niet nodig toch? Met dit recept zet je zo’n heerlijke schaal zo op tafel.

> naar het recept: pittige champignons met hummus en krokante wonton

Pittige champignons met hummus en krokante wonton

Panisse met yoghurtdip

Panisse is een Franse snack die gemaakt wordt van kikkererwtenmeel en lijkt een beetje op gefrituurde polenta. En stiekem is ‘ie minstens net zo lekker.

> naar het recept: panisse met yoghurtdip

Panisse met yoghurtdip

Amalficitroen-amandelcake met tijm en mascarpone

Amalficitroenen komen – je raadt het al – uit het gebied bij de Amalfi kust in Italië. Ze zijn zoeter dan ‘normale’ citroenen en wordt vaak gebruikt om limoncello van te maken. Maar hij doet het ook ook ontzettend goed in deze amandelcake!

> naar het recept: amalficitroen-amandelcake met tijm en mascarpone

Amalficitroen-amandelcake met tijm en mascarpone

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!