Panisse met yoghurtdip
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Vet een cakevorm (20 cm) in. Meng het kikkererwtenmeel en het dashipoeder in een kleine kom. Doe 450 ml water samen met de olie en het zout in een grote pan en zet op middelhoog vuur. Breng een beetje aan de kook, schenk het meelmengsel er langzaam bij terwijl je ca. 2 minuten constant klopt, tot het mengsel egaal is en dikker begint te worden. Voeg de kazen en de kruiden toe en kook nog 4-5 minuten terwijl je constant roert met een siliconen spatel, tot het mengsel dik is.
Doe het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel – het wordt niet perfect glad, dus maak het gewoon zo glad als je kunt. Laat ca. 1 uur op kamertemperatuur afkoelen, tot het mengsel gestold is.
Verhit 2 cm olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur tot 170⁰C of tot een stukje brood er binnen 30 seconden bruin in kleurt. Stort terwijl de olie heet wordt het panissemengsel uit op een snijplank. Snijd in 3 rechthoeken en snijd elke rechthoek in frietjes van 2 cm.
Frituur, wanneer de olie heet genoeg is, de frietjes in 4 porties en zorg dat de pan niet te vol wordt. Bak ca. 5 minuten per portie en draai de frietjes regelmatig om, zodat ze rondom goudbruin en krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zeezoutvlokken. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdip en breng op smaak met zout en peper. Serveer de panisse met de yoghurtdip.