
Pittige kiplollipops
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd
Bereiding
Snijd met een scherp mes of keukenschaar door het vel en de pezen van de drumsticks, daar waar het vlezige deel dunner wordt, op ongeveer ā van de bovenkant van de drumstick. Duw het vlees naar de bovenkant van de drumstick. Verwijder het gewricht en het vel aan de andere kant door het naar achter te buigen ā je moet hiervoor wat kracht gebruiken. Doe alle drumsticks in een ovenschaal. Schenk het citroensap eroverheen, bestrooi met de zoutvlokken en wrijf met je handen in de drumsticks. Laat minimaal 2 uur, maar liever een nacht, marineren in de koelkast.
Doe de chilipeper, de knoflook, de gember, de curryblaadjes, het chilipoeder, de garam masala, de kurkuma, de bloem en het rijstmeel in een grote kom en roer door elkaar. Voeg de kip toe, meng goed en wrijf het mengsel in de drumsticks. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200ā°C / hetelucht: 180ā°C). Verhit de olie in een grote, diepe, ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur en bak de kiplollipops ca. 15 minuten in het hete vet. Draai de kip regelmatig, zodat hij rondom goudbruin en krokant wordt. Zet de pan in de oven en bak ca. 10 minuten, of tot de kip helemaal gaar is ā hij moet een temperatuur van 75ā°C hebben.
Leg de kiplollipops op een serveerschaal. Bestrooi met de koriander en serveer met de chilisaus als dip en de limoenpartjes.