Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Cover voor Kaas-uienbroodjes met tomaat

Kaas-uienbroodjes met tomaat

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Kaas en ui in een broodje. Daar houdt bijna iedereen van. Probeer dit recept met tomaat en je hebt een heerlijke snack of lunchgerecht.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de olie in een pan en bak er de ui op middelhoog vuur ca. 8 minuten in. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes.

  2. Voeg de tijm en het komijnzaad toe aan de ui en breng op smaak met zout en peper. Halveer de stokbroden en snijd ze horizontaal doormidden. Leg de stukken stokbrood met de snijkanten naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de pesto.

  3. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel ze over het brood. Verdeel de ui erover en bestrooi met de kaas. Bak de uienbroodjes ca. 15 minuten in de oven.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)