
Stromboli
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor het deeg de bloem in een grote kom en voeg de gist en het zout toe. Schenk het water en de olie erbij en vorm er met een houten lepel een zacht deeg van. Stort het deeg op je werkblad en kneed ca. 10 minuten met je handen tot het glad is. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een theedoek en laat ca. 40 minuten rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ca. 35 x 20 cm. Beleg voor de vulling met de salami en laat hierbij een randje vrij. Bestrooi met de mozzarella en het basilicum. Vouw de kortere randjes een beetje naar binnen en rol het geheel strak op. In de diepvries, strak ingepakt in vershoudfolie, blijft de rol tot een maand goed. Je kunt hem ontdooien en bakken, of bevroren in de oven zetten.
Laat de rol ca. 20 minuten rusten op een bakplaat. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bestrijk de rol rondom met olijfolie en bestrooi met zeezout. Bak ca. 40 minuten in de oven, tot de stromboli gerezen en goudkleurig is. Bak een bevroren stromboli ca. 1 uur. Laat ca. 10 minuten afkoelen, snijd in plakken en serveer met een salade.