Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
weekmenu Vegan lasagne 1

Vegan lasagne

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Rode saus

Bechamelsaus

Verder

Wie zegt er ooit nee tegen een hele grote schaal lasagne? We know, het liefste wil je hem helemaal alleen op schoot nemen en volledig in je eentje uitlepelen. Maar onthoud: cooking is love made visible. Deel je liefde dus samen met familie en vrienden, want iedereen zal van deze showstopper gaan genieten. Sharing is caring: één en al liefde voor en met deze vegan lasagne!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Snipper de ui en bak samen met de rest van de ingrediënten voor de rode saus in de koekenpan. Kook dit vijf minuten.

  3. Smelt ondertussen de kokosolie in de steelpan op laag vuur en roer de bloem en edelgistvlokken erdoor. Voeg de amandelmelk beetje bij beetje toe tot je de gewenste dikte voor de bechamelsaus hebt.

  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje rode saus, leg de lasagnebladen erop, smeer in met de bechamelsaus en herhaal de laagjes met de rode saus, lasagnebladen en bechamelsaus tot ze op zijn.

  5. Snijd de helft van Fermentino Fermè Paprika in kleine blokjes en verdeel over de bechamelsaus.

  6. Druk de groene asperges in de saus en verdeel de spinazie erover. Bak de lasagne in 30 minuten in het midden van de oven gaar.

  7. Verdeel tot slot de andere helft van de Fermè Paprika over de lasagne.

Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)