Asperges met kalfsfond en krokante serranoham
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 150 °C / hetelucht: 125 °C / gas: stand 1). Leg de plakken ham op een stuk bakpapier en dek af met bakpapier. Laat de ham in ca. 45 minuten krokant worden in de oven. Kook de kalfsfond in 20-30 minuten in tot ¼ .
Schil de asperges en verwijder de houtige uiteinden. Kook ze in ca. 10 minuten gaar in ruim water. Was de aardappels maar schil ze niet. Kook ze in ca. 20 minuten gaar in ruim water met zout.
Kook de eieren in ca. 6 minuten halfzacht. Spoel ze koud en pel ze. Snijd de boter in kleine stukjes en klop geleidelijk door de kalfsfond. Hak de bieslook fijn.
Serveer de asperges met het ei, de kalfsfond en de krokante ham. Bestrooi met de bieslook.