Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Asperges met kalfsfond en krokante Spaanse ham

Asperges met kalfsfond en krokante serranoham

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150 °C / hetelucht: 125 °C / gas: stand 1). Leg de plakken ham op een stuk bakpapier en dek af met bakpapier. Laat de ham in ca. 45 minuten krokant worden in de oven. Kook de kalfsfond in 20-30 minuten in tot ¼ .

  2. Schil de asperges en verwijder de houtige uiteinden. Kook ze in ca. 10 minuten gaar in ruim water. Was de aardappels maar schil ze niet. Kook ze in ca. 20 minuten gaar in ruim water met zout.

  3. Kook de eieren in ca. 6 minuten halfzacht. Spoel ze koud en pel ze. Snijd de boter in kleine stukjes en klop geleidelijk door de kalfsfond. Hak de bieslook fijn.

  4. Serveer de asperges met het ei, de kalfsfond en de krokante ham. Bestrooi met de bieslook.

Per portie: 255 kcal | 3 g koolhydraten | 16 g eiwit | 18 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)