Gebakken ricotta en druiven met chili, honing en prosciutto
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Leg de hele ricottakazen in een ovenschaal. Besprenkel met de honing en de helft van de olie en bestrooi met de chilivlokken, de tijm en de citroenschil. Verdeel de druiven om de ricotta heen. Dek de schaal af en zet in de koelkast tot je wil gaan bakken. In de koelkast blijft de kaas een dag goed. Bestrooi royaal met zeetvlokken voor je de kaas bakt.
Verdeel de plakjes stokbrood in een enkele laag over een grote bakplaat. Bestrijk het brood met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Zet de ovenschaal met de ricotta bovenin de oven en schuif de bakplaat met het stokbrood eronder. Bak ca. 15 minuten, draai alle plakjes stokbrood om en bak nog ca. 10 minuten, tot de ricotta lichtgoud is aan de randjes en het brood krokant is.
Zet de ovenschaal met de ricotta in het midden van een hittebestendige plank en serveer met de plakjes stokbrood en de prosciutto eromheen, zodat iedereen zijn eigen crostini kan maken.