Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gebakken ricotta en druiven met chili, honing en prosciutto

Gebakken ricotta en druiven met chili, honing en prosciutto

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Aantal personen
8

Ingrediënten

Wist je dat gebakken druiven onwijs lekker zijn? Al helemaal in combinatie met kaas en een beetje spicy honey. Ideaal als crostini voor op de borrelplank!

Bereiding

  1. Leg de hele ricottakazen in een ovenschaal. Besprenkel met de honing en de helft van de olie en bestrooi met de chilivlokken, de tijm en de citroenschil. Verdeel de druiven om de ricotta heen. Dek de schaal af en zet in de koelkast tot je wil gaan bakken. In de koelkast blijft de kaas een dag goed. Bestrooi royaal met zeetvlokken voor je de kaas bakt.

  2. Verdeel de plakjes stokbrood in een enkele laag over een grote bakplaat. Bestrijk het brood met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Zet de ovenschaal met de ricotta bovenin de oven en schuif de bakplaat met het stokbrood eronder. Bak ca. 15 minuten, draai alle plakjes stokbrood om en bak nog ca. 10 minuten, tot de ricotta lichtgoud is aan de randjes en het brood krokant is.

  4. Zet de ovenschaal met de ricotta in het midden van een hittebestendige plank en serveer met de plakjes stokbrood en de prosciutto eromheen, zodat iedereen zijn eigen crostini kan maken.

Per portie: 344 kcal | 35 g koolhydraten | 15 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Kim Lightbody Styling: Lauren Miller Foodstyling: Hanna Miller

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)