Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Lamsrack met kruidenkorst en rozemarijnaardappeltjes uit de oven

Lamsrack met kruidenkorst en rozemarijnaardappeltjes uit de oven

  • Uitdagend

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de krieltjes grondig en dep ze droog. Halveer de krieltjes en leg ze in een bakblik. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Meng de gehakte knoflook, de rozemarijn en de olijfolie met de krieltjes en bestrooi het geheel met zout en peper.

  2. Rooster de krieltjes ca. 30 minuten in de oven en schep ze af en toe om. Pel het andere teentje knoflook. Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de knoflook, het witbrood, de peterselie, de salie en de boter samen fijn in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en schroei het vlees rondom snel dicht op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan en verdeel het broodmengsel eroverheen. Leg het vlees 12-15 minuten bij de aardappels in de oven, tot het veerkrachtig maar niet hard aanvoelt. Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 2 minuten rusten. Snijd het vlees tussen de botjes door in plakken en serveer het met de aardappeltjes.

Per portie: 655 kcal | 41 g koolhydraten | 25 g eiwit | 44 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)