
Tagliatelle met groene asperges en courgette
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schenk er een scheutje olijfolie overheen zodat het niet aan elkaar gaat plakken en zet de pan apart.
Was de groene asperges. Snijd ca. 3 cm van de onderkant af. Deze stukjes gebruik je niet voor de pasta, maar kun je wel gebruiken om bijvoorbeeld soep mee te maken. Snijd de asperges in stukjes van ca. 5 cm lang. Kook de asperges in ruim kokend water in 5-7 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte van de asperges. Kook de doperwten de laatste ca. 2 minuten mee. Giet het geheel voorzichtig af zodat de topjes van de asperges heel blijven.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak de courgette met de knoflook in ca. 10 minuten gaar. Voeg de asperges, de doperwten en de tagliatelle toe. Roer de helft van de geraspte pecorino en 1 el olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met vers basilicum en de rest van de pecorino.