Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Radijssalade met burrata, Oost-Indische kers en quinoa

Radijssalade met burrata, Oost-Indische kers en quinoa

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Puilt jouw moestuin ook uit van de verse radijsjes? Daar weet dit recept wel raad mee.

Bereiding

  1. Gaar zo nodig de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verdeel de quinoa over een bakplaat met antiaanbaklaag, besprenkel met flink wat olijfolie, zout en peper en schep goed om. Spreid de quinoa in een enkele laag en bak ca. 15 minuten in de oven, tot hij krokant is. Roer de quinoa halverwege de baktijd door. Laat even afkoelen terwijl je de rest van de salade maakt.

  2. Klop de citroenschil, het -sap, de honing en de olie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe de slamelange, de radijs en het grootste deel van de Oost-Indische kers in een grote kom. Houd 1 tl dressing apart en schep de rest om met de salade. Verdeel de salade over een schaal en verdeel de quinoa erover. Scheur de burrata open, leg hem erop en besprenkel met de apart gehouden dressing, zout en peper. Garneer met de rest van de Oost-Indische kers.

Per portie: 384 kcal | 24 g koolhydraten | 8 g eiwit | 28 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith & Helena Busiakiewicz Fotografie: Toby Scott Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Matthew Ford

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)