Lamsbout met ansjovis en rozemarijn
Eenvoudig
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de tijm en de rozemarijn, ris de blaadjes en de naaldjes van de takjes en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook. Hak de ansjovis fijn. Doe de tijm, de rozemarijn, de knoflook en de ansjovis in een vijzel en maal tot een fijne pasta. Snijd de lamsbout kruislings in en bestrooi hem met zout en peper. Wrijf de lamsbout in met de kruidenpasta en laat hem in ca. 45 minuten op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Leg de lamsbout in een ruime braadslee en braad hem ca. 1 uur in de oven. Controleer met een kernthermometer de kerntemperatuur, deze moet 60-65°C zijn. Laat het vlees 10-15 minuten rusten en snijd het in dunne plakken. Lekker met geroosterde aardappels of risotto.