Tomatenclafoutis met geitenkaas
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de tijm en schud hem goed droog. Breng de melk, de slagroom en de helft van de tijm in een pan aan de kook en laat ca. 2 minuten op laag vuur koken. Neem van het vuur en laat even afkoelen. Ris de overige tijmblaadjes van de takjes.
Was de tomaten. Kluts de eieren met een snufje zout. Zeef de bloem over het eimengsel en spatel hem erdoorheen. Zeef het nog warme roommengsel en meng hem door het eimengsel. Roer overige tijmblaadjes erdoorheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas. Vet een ovenschaal of taartvorm in met een beetje boter en verdeel de tomaten en de geitenkaas over de bodem.
Schenk het beslag over de tomaten en de geitenkaas en bak de clafoutis ca. 45 minuten in de oven. Serveer de clafoutis warm.