Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Kaas-uiquiche

Kaas-uiquiche

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Benodigdheden

bakpapier
blindbakbonen
Avondeten met taart? Met deze kaas-uiquiche kan het! Met dit recept voor de hartige taart eet je elke avond alsof het je verjaardag is....
Tip
Serveer de quiche warm met een frisse, groene salade.

Bereiding

  1. Vet een quichevorm (23 cm Ø) met uitneembare bodem in met olie. Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel die groter is dan de vorm. Duw het deeg in de vorm en tegen de randen omhoog. Laat overtollig deeg over de randen hangen. Zet ca. 30 minuten in de koelkast. In de koelkast blijft de ongebakken bodem een dag goed.

  2. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak er de ui met een flinke snuf zout ca. 15 minuten in, tot de ui zacht wordt. Voeg de lente-ui toe en bak nog een paar minuten, tot hij wat zachter wordt. Doe het mengsel op een bord en laat even afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verfrommel een vel bakpapier, vouw het weer uit en leg het in de quichebodem. Vul met blindbakbonen en bak 15-20 minuten in de oven. Neem de bonen en het bakpapier eruit en bak nog 5-10 minuten, tot het deeg lichtgoud is en droog aanvoelt. Als het deeg toch gerezen is, druk het dan voorzichtig met een metalen lepel weer plat. Laat even afkoelen en snijd de overhangende randjes eraf.

  4. Klop intussen de eieren, de eidooier, de melk, de bieslook, zout en peper door elkaar.

  5. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Zet de quichevorm  op een bakplaat en verdeel het uimengsel gelijkmatig over de bodem. Bestrooi met het grootste deel van de cheddar en schenk het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de rest van de cheddar en bak 25-30 minuten, tot de vulling gestold en lichtgoud is – het midden mag nog een beetje wiebelen als je met de vorm schudt. Laat 10-15 minuten afkoelen voor je de quiche aansnijdt.

Per portie: 350 kcal | 18 g koolhydraten | 12 g eiwit | 25 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt, Helena Busiakiewicz & Barney Desmazery Fotografie: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Esther Clark

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)