Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Meringuerol met blauwe bessen en lemon curd

Meringuerol met blauwe bessen en lemon curd

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Voor 10 porties

Voor de compote

Voor de vulling

De meringue is knapperig aan de buitenkant maar heerlijk zacht vanbinnen. Met een vulling van slagroom, friszoete lemon curd en sappige bessen wordt dit het dessert van je dromen.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakblik (30×23 cm) met bakpapier. Klop in een brandschone, vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout met de gardes van een elektrische mixer stijf. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe (1 el per keer) tot er een stevig, glanzend schuim ontstaat. Spatel de maizena, de azijn en de citroen rasp erdoorheen. Verdeel de meringue over het bakblik en strijk glad met een paletmes. Bak 15-20 minuten in de oven tot er aan de bovenkant een knapperig korstje ontstaat.

  2. 2. Haal het bakblik uit de oven en stort de meringue op een nieuw vel bakpapier. Trek het bakpapier waarop je de meringue hebt gebakken er voorzichtig vanaf. Laat de meringue afkoelen.

  3. 3. Doe de ingrediënten voor de compote in een steelpan en breng aan de kook. Kook ca. 8 minuten tot het mengsel ingedikt is en de bessen uit elkaar vallen. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  4. 4. Klop voor de vulling de slagroom tot zachte pieken en spatel de lemon curd er kort doorheen. Verdeel de vulling gelijkmatig over de meringue en bedruip met ⅓ van de compote.

  5. 5. Rol de meringue in de lengte zo strak mogelijk op. Gebruik het bakpapier om de meringue steeds verder op te rollen. Leg de rol op een serveerschaal, bestuif met poedersuiker en bedruip met de overige compote.

De azijn zorgt ervoor dat de meringue stevig wordt en niet scheurt tijdens het oprollen. Gebruik niet teveel, dan wordt de meringue zuur.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)