Meringuerol met blauwe bessen en lemon curd
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakblik (30×23 cm) met bakpapier. Klop in een brandschone, vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout met de gardes van een elektrische mixer stijf. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe (1 el per keer) tot er een stevig, glanzend schuim ontstaat. Spatel de maizena, de azijn en de citroen rasp erdoorheen. Verdeel de meringue over het bakblik en strijk glad met een paletmes. Bak 15-20 minuten in de oven tot er aan de bovenkant een knapperig korstje ontstaat.
2. Haal het bakblik uit de oven en stort de meringue op een nieuw vel bakpapier. Trek het bakpapier waarop je de meringue hebt gebakken er voorzichtig vanaf. Laat de meringue afkoelen.
3. Doe de ingrediënten voor de compote in een steelpan en breng aan de kook. Kook ca. 8 minuten tot het mengsel ingedikt is en de bessen uit elkaar vallen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
4. Klop voor de vulling de slagroom tot zachte pieken en spatel de lemon curd er kort doorheen. Verdeel de vulling gelijkmatig over de meringue en bedruip met ⅓ van de compote.
5. Rol de meringue in de lengte zo strak mogelijk op. Gebruik het bakpapier om de meringue steeds verder op te rollen. Leg de rol op een serveerschaal, bestuif met poedersuiker en bedruip met de overige compote.