Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
kip met citroen en tijm

Kip met citroen en tijm

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • en 15 minuten wachttijd en 15 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Klassieke gerechten zoals deze kip met citroen en tijm vervelen nooit! Ideaal om op een vrije middag op je gemakje te bereiden.

Bereiding

  1. Maak de kip schoon en dep hem droog. Bak de kip in 2-4 minuten rondom bruin in de olie. Wrijf hem van binnen en van buiten in met zout en peper.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Rasp de schil van 1 citroen en snijd de citroen in partjes. Ris de blaadjes van de helft van de tijm. Meng de citroenschil en de tijmblaadjes met de boter. Vul de kip met de citroenpartjes en de hele takjes tijm. Bestrijk de kip met de boter.

  3. Snijd de bol knoflook doormidden. Snijd de resterende citroen in partjes. Doe hem samen met de kip in een ovenschaal. Bak de kip ca. 1 uur en 15 minuten in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade.

Per portie: 472 kcal | 12 g koolhydraten | 27 g eiwit | 36 g vet

Foto: Stephan van Raay

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)