Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Geroosterde tomaten met romige tahinyoghurt

Geroosterde tomaten met romige tahinyoghurt

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Een heerlijke toevoeging aan je borrelplank. Serveer met wat knapperig brood erbij, zodat mensen lekker kunnen dippen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd wat blaadjes tijm apart en strooi de rest van de tijm en de knoflook over de tomaten. Besprenkel met de olie en bestrooi met wat zout. Rooster de tomaten 25-30 minuten in de oven, tot ze zacht zijn, maar nog wel hun vorm behouden.

  2. Roer intussen de yoghurt, de tahin en de zeezoutvlokken door elkaar. Zet in de koelkast tot verder gebruik.

  3. Verdeel de koude tahinyoghurt over een grote serveerschaal.  Lepel de tomaten samen met de knoflook en de tijm eroverheen en schenk het braadvocht erover. Bestrooi met wat chilivlokken en de apart gehouden tijm en serveer met platbrood of focaccia om te dippen.

Per portie: 336 kcal | 10 g koolhydraten | 10 g eiwit | 28 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Fotografie: Yuki Sugiura Styling: Faye Wears Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)