Geroosterde tomaten met romige tahinyoghurt
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd wat blaadjes tijm apart en strooi de rest van de tijm en de knoflook over de tomaten. Besprenkel met de olie en bestrooi met wat zout. Rooster de tomaten 25-30 minuten in de oven, tot ze zacht zijn, maar nog wel hun vorm behouden.
Roer intussen de yoghurt, de tahin en de zeezoutvlokken door elkaar. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
Verdeel de koude tahinyoghurt over een grote serveerschaal. Lepel de tomaten samen met de knoflook en de tijm eroverheen en schenk het braadvocht erover. Bestrooi met wat chilivlokken en de apart gehouden tijm en serveer met platbrood of focaccia om te dippen.