Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Geroosterde wortel met wortelloofpesto en geitenkaas

Geroosterde wortel met wortelloofpesto en geitenkaas

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Het is eindelijk zomer en de verse producten schieten sneller uit de grond dan je ze kunt opeten.
Wortel
Wortel is een van de meest veelzijdige groenten. Zo kun je ze rauw eten, geroosterd, gebakken of gekookt en smaken ze goed in zowel zoete als hartige gerechten. Let er bij het kopen op dat de wortels feloranje, stevig en onbeschadigd zijn. Ze zijn het lekkerst van mei tot september.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Neem het loof van de wortels en houd apart. Was de wortels goed, dan hoef je ze niet te schrappen. Verdeel over een bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie, zout en peper. Schep goed om en rooster 30-35 minuten in de oven, of tot de wortels beetgaar, goudkleurig en gerimpeld zijn.

  2. Was en droog intussen het loof – verwijder de wortelkopjes en harde stelen. Doe het loof samen met de noten, de parmezaan, de knoflook en wat citroensap in een blender en maal tot een grove pesto. Proef en voeg zo nodig meer citroensap toe. Voeg wat water toe als je een wat lossere pesto wil.

  3. Verdeel de wortels over een serveerschaal en lepel zoveel pesto als je lekker vindt eroverheen. Verkruimel de geitenkaas erboven. Besprenkel met extra olie en zeezoutvlokken en serveer.

Per portie: 376 kcal | 19 g koolhydraten | 8 g eiwit | 27 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)