Geroosterde wortel met wortelloofpesto en geitenkaas
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Neem het loof van de wortels en houd apart. Was de wortels goed, dan hoef je ze niet te schrappen. Verdeel over een bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie, zout en peper. Schep goed om en rooster 30-35 minuten in de oven, of tot de wortels beetgaar, goudkleurig en gerimpeld zijn.
Was en droog intussen het loof – verwijder de wortelkopjes en harde stelen. Doe het loof samen met de noten, de parmezaan, de knoflook en wat citroensap in een blender en maal tot een grove pesto. Proef en voeg zo nodig meer citroensap toe. Voeg wat water toe als je een wat lossere pesto wil.
Verdeel de wortels over een serveerschaal en lepel zoveel pesto als je lekker vindt eroverheen. Verkruimel de geitenkaas erboven. Besprenkel met extra olie en zeezoutvlokken en serveer.