Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
venkel burrata, tuinbonen & granaatappel

Venkel met burrata, tuinbonen & granaatappel

  • Eenvoudig

  • 2 minuten bereidingstijd2 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal bijgerechten
4

Ingrediënten

Rukmini: "Dit is zo’n makkelijke salade! Perfect voor zo’n warme zomerdag waarop je alleen maar zin hebt in iets lichts en verfrissends. Ik heb deze salade in de zomer voor vrienden gemaakt met de Gegrilde courgettes met munt & parmezaan, de Gemarineerde limabonen & tomaten met pistache-lente-uipesto, een goed brood, goede boter en (heel) veel crémant – echt een heerlijke combinatie van gerechten, allemaal binnen een uur klaargemaakt en op tafel!"
Mealpreppen
Je kunt de gekookte, dubbel gedopte tuinbonen, granaatappelpitjes, venkel (in water) en dressing – in aparte schaaltjes – tot een halfuur voor het opdienen in de koelkast bewaren. Stel de salade op het laatste moment samen. Vergeet niet om de burrata minstens 30 minuten voor het serveren uit de koelkast te halen.

Bereiding

  1. Haal de burrata uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng een pan gezouten water aan de kook en voeg de tuinbonen toe. Kook ze 2 minuten, giet ze af en dompel zeonder  in een kom koud water. Haal de tuinbonen uit de schil (dubbel doppen maakt zo’n verschil!) en zet apart.

  2. Gebruik een dunschiller om de venkel in brede linten te schaven, rechtstreeks in een kom koud water; laat 45 minuten staan – de venkel zal prachtig knapperig worden. (Als je hem meteen probeert te gebruiken, wordt hij slap, wat niet ideaal is.)

  3. Klop vlak voordat je de salade samenstelt de sinaasappelschil, het -sap, de olijfolie en zeezoutvlokken door elkaar. Laat de venkelplakjes goed uitlekken en doe ze in een grote kom met de tuinbonen. Giet er twee derde van de dressing over en meng voorzichtig met je handen om alles gelijkmatig te bedekken. Schep het geheel dan voorzichtig op een serveerschaal, leg de burrata erbovenop en bestrooi met de granaatappelpitjes. Snijd de burrata in vieren in (een beetje zoals je bij een gepofte aardappel zou doen) en giet de rest van de dressing erover. Dien meteen op.

Auteur: Rukmini Iyer Fotografie: David Loftus Fotografie portret: Emily Marthick Styling: Jo Jackson & Rukmini Iyer

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Het Groene Kookboek

€ 25,99
het groene kookboek