Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Toetje met meringue, jam en gebakken custard

Toetje met meringue, jam en gebakken custard

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Van dit toetje ben je net zo in de wolken als de meringue dat is. Super luchtig en toch een enorme smaaksensatie in combinatie met de jam en custard. Deze moét je gewoon een keer geprobeerd hebben.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
10

Ingrediënten

Van dit toetje ben je net zo in de wolken als de meringue dat is. Super luchtig en toch een enorme smaaksensatie in combinatie met de jam en custard. Deze moét je gewoon een keer geprobeerd hebben.
Yvonne:
"Ook lekker met sinaasappelrasp en aardbeienjam."

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een steelpannetje op laag vuur tot het net borrelt. Neem van het vuur en roer de boter, de citroenschil, het broodkruim en 40 g van de suiker erdoorheen. Laat ca. 30 minuten wellen, tot het broodkruim de melk heeft opgezogen en het mengsel is afgekoeld.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en vet een bakvorm (ca. 22 cm Ø) in met boter. Roer de eidooiers door het afgekoelde broodkruimmengsel en schenk het geheel in de bakvorm. Bak ca. 30 minuten in de oven, tot het mengsel gestold is en lijkt op custard. Verwarm de jam in een steelpannetje op laag vuur om hem wat dunner te maken en bestrijk de taartbodem ermee. Het moet een dun laagje zijn, dus als je taartvorm kleiner is heb je minder jam nodig. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C).

  3. Klop de eiwitten stijf met een handmixer of in een staande mixer. Klop de rest van de suiker er beetje bij beetje doorheen, tot de suiker is opgelost en de meringue glanst en in stijve pieken blijft staan. Lepel of spuit de meringue op het laagje jam en bak nog 20-30 minuten in de oven, tot hij goudkleurig en stevig is. Serveer de taart het liefst warm.

Per portie: 226 kcal | 37 g koolhydraten | 5 g eiwit | 6 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Ella Miller Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)